Редактор: e-mail: Стоп кадър Ийст УестЧленовете на талибаните откриха огън, за да разпръснат тълпата,

...
Редактор: e-mail: Стоп кадър Ийст УестЧленовете на талибаните откриха огън, за да разпръснат тълпата,
Коментари Харесай

Талибаните откриха огън, за да разпръснат тълпата на летището в Кабул

Редактор: 

e-mail: 

Стоп кадър Ийст Уест

Членовете на талибаните откриха огън, с цел да разпилян тълпата, която продължава да идва на летището в Кабул. Стрелците не се целят в хора, съобщава CNN .

" Навсякъде има талибани... ние ги видяхме и чухме, чухме и пукотевица, с цел да разпръсне хората... Те не се насочват към хората, не се пробват да ги убият. Но, несъмнено, когато стреляте на всички места, има доста цивилни по пътя и колите, има жертви “, каза кореспондентът на канала в ефир.

На летището остават доста хора с вярата да влязат вътре. Чрез него продължава евакуацията на задгранични чиновници и част от афганистанците, оказали помощ на Съединени американски щати и техните съдружници.

На фона на изтеглянето на американските войски от републиката талибаните подхващат атака и завладяват всички огромни градове. Бившият президент на страната Ашраф Гани избяга от страната.

Говорителят на политическата работа на талибаните Мохамед Найм разгласи, че войната е завършила, а новата форма на ръководство ще стане ясна в близко бъдеще. Бойците не са съгласни с преходно държавно управление.

Обявена е обща прошка, само че доста афганистанци към момента се пробват да избягат от новия режим. В първите дни след идването на талибаните на летището в Кабул цари безпорядък: хората нахлуха в задгранични самолети, които извеждаха дипломатически личен състав от страната. По-късно стана известно, че няколко души са починали, паднали от борда за политане.

Превод: " Петел "

Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР